't Groningen gevoel van Thijmen Kupers

Geboren en getogen in het kleine Gelderse dorpje Lengel was ik in eerste instantie niet echt fan van "de stad". De rust en de ruimte van het platteland met een groot bos op een steenworp afstand heb ik lang gezien als de enige plek waar ik me thuis zou voelen. Ik was dan ook verbaasd hoe snel Groningen als mijn nieuwe thuis ging voelen toen ik voor het hardlopen en mijn studie bewegingswetenschappen naar de stad verhuisde.

Groningen is voor mij gemakkelijk om van te houden. De rust die ik zoek is gemakkelijk te vinden net buiten de stad. Daarnaast stralen de Stadjers een "doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg" gevoel uit. Hun nuchterheid creƫert de sfeer van een dorp. Dit trekt toch ook de studenten die hier ook van houden aan.

Als atleet heb ik wel een andere studie ervaring dan mijn jaargenoten. Ochtend duurloopjes voor college en aan het einde van de dag een baantraining. Met mijn teamgenoten wekelijks samen eten na de training en trainingsweekenden in de omgeving. Dit alles samen met mijn teamgenoten waarvan een groot deel vrienden voor het leven zijn geworden. Een intensieve, maar geweldig mooie tijd. Een tijd waarin ik mijn eerste Nederlandse titel heb gewonnen en de liefde van mijn leven heb ontmoet en zij mij gelukkig ook.

Deze stad heeft mij veel gegeven en ik hoop dat ik via mijn sport wat heb kunnen teruggeven. Het komende jaar staan in het teken van de Olympische Spelen. Ik hoop in Tokyo aan de start van de 800m te staan in mijn oranje tenue om naast Nederland ook Groningen te vertegenwoordigen!