’t Groningen Gevoel van...

... Jeroen de Grijs

Goh het Gronings gevoel, dat zou ik wel moeten hebben Pa geboren in Haren en Ma geboren in Uithuizermeeden. Zelf zo’n 50 jaar geleden geboren (in Katholiek ziekenhuis) als nummer twee van een tweeling, zo'n 20 minuten nadat mijn tweelingbroer Peter ter wereld was gekomen. Totaal onaangekondigd kwam ik eraan. In die tijd was er niet de wetenschap dat het om een meerling zou gaan. Kijk meneer de Grijs hier ligt uw baby en hier ligt ook een baby... en werd hem medegedeeld dat het een jongenstweeling betrof. Na 6 jaar kwam vervolgens mijn broertje Marckol erbij.

De uitdrukking ‘ik ben een stadjer’ gaat voor mij niet op, maar ik voel me wel een Groninger. Voel mij meer op mijn gemak op een boerderij dan midden in de stad. Vele landbouwopleidingen gedaan en op boerderijen gewerkt in Nederland, Amerika, Canada en Israël. Nu al 25 jaar werkzaam bij De Grijs Assurantiën en Hypotheken. Wij sponsoren vele Groningse sportclubs, ben zelf liefhebber van: FC, Be Quick, Lycurgus, GHHC en Donar.

Trots op de provincie, Groningen heeft als enige provincie van Nederland 2 keer een Unesco status gekregen een als werelderfgoed Het Wad en de andere Unesco Global Geopark de Hondsrug. Als organisator van de fietstocht van Haren Nederland naar Haren Duitsland ben ik nauw betrokken geweest met de realisatie dat Haren en de stad Groningen nu ook de status UNESCO Global Geopark De Hondsrug hebben.

Het mooie van Groningen is de diversiteit: het Hogeland, Oldambt, Westerkwartier,
Veenkoloniën, Westerwolde, de groene parel Haren en de stad zelf.

Onder ander de volgende steden bezocht: Buenos aires, Sao Paulo, Bridgetown, San José, Miami, LA, San Francisco, New York, Calgary, Toronto, Dublin, Londen, Oslo, Stockholm, Helsinki, Kopenhagen, Jokkmokk, Moskou, Charkov, Beijing, Shanghai, Hongkong, Tokyo, Tallinn, Riga, Berlijn, Praag, Wenen, Torun, Milaan, Tirana, Istanboel, Madrid, Porto, Athene, Jeruzalem, Cairo, Islamabad, Mumbai, Dubai, Masqat, Nairobi, Stone town en Durban.

Maar er gaat niets boven Groningen