't Groningen Gevoel van...

...Gaaike Euwema

Hij is adviseur Breuer Institute in Stad en docent sportmanagement Hanzehogeschool.
en werkt tegenwoordig bij ROC Noorderpoort als Programmamanager 'Noorderpoort Duurzaam'. Gaaike Euwema is ook lid gemeentelijke adviescommissie Sport, jeugdtrainer/coach HSVB, basketbalscheidsrechter en klusjesman Donar.


Roets

Arnold Veeman, Ede Staal, Rooie Rinus & Pé Daalemmer, Herman Brood, Hendrik Werkman, Gaaike Euwema jr, Hendrik de Vries. En dan moet dit amateurtje zijn Groningen Gevoel omschrijven? Luister en kijk naar deze Groningers en u weet ongeveer hoe mijn gevoelsleven heen en weer stuitert.

Want Groningers hebben het niet gemakkelijk qua gevoelsleven. Praten is niet ons ding terwijl er toch een boel ellende en geluk is waarover je je zou willen uiten. Gelukkig zijn er dan anderen die jouw gevoel kunnen verwoorden of verbeelden. Zodat je rust krijgt in je hoofd en in je hart. Mooi man.

Fred DeVaughn, Martin de Vries, Dave Lawrence, Milko Djurovski, Jimmy Moore, Tonny van Leeuwen, Jason Dourisseau. De laatste is nog steeds te bewonderen in Martini Plaza, de anderen waren mijn helden toen ik opgroeide en ontdekte hoe belangrijk sport en bewegen voor mij was. Een dag niet bewogen, is een dag niet geleefd. Mens sane in corpore sano.

Dagelijks fiets en loop ik door mijn eigen verleden. Dat verleden beslaat inmiddels bijna zestig jaar. Dus kom ik elke dag heel wat verleden tegen. Mooie en slechte herinnerings, geluk en verdriet, woede en humor, verbazing en tevredenheid. Je mogen bewegen door je eigen roets in Stad & Ommeland is fijn. Het houdt die roets geworteld, de stam stevig en het gebladerte fris.

Clichés? Jazeker. Maar clichés zijn altijd waar. Dus zal mijn gevoel wel kloppen.