t Groningen Gevoel van...

… Angela Veeger

Van haar 10e tot 33e hield ze de hockeystick ter hand voornamelijk bij GHHC Groningen. Angela Veeger (18 juni 1959) was een dragende kracht en maakte zelfs anderhalf jaar deel uit van het grote Oranje. Het bleef spijtig genoeg bij oefeninterlands en die tellen nu eenmaal niet. Na haar actieve carrière was Angela jarenlang coach van het eerste damesteam. Het was de pendeldienst van GHHC tussen Hoofd- en Overgangsklasse. Jaarlijks raakte GHHC de grote talenten kwijt aan clubs uit het westen. Tegenwoordig is de vrijgezelle Angela manager van GHHC, lid van de technische staf en trainer van jeugdteams tussen 5 en 16 jaar.

Hoe mooi is het om dag in dag uit in hartje Groningen wakker te worden, op de vrije momenten even een rondje centrum te doen of in de zomer een rondje Hoornse Meer met de fiets. Of om gewoon even een terrasje te pikken op de Grote Markt. Dat is toch het Groningen gevoel?

Maar het échte Groningen gevoel zit bij mij (misschien nog wel meer) in hockeyclub GHHC Groningen. Waar ik in 1980 ben gaan hockeyen en nog steeds met veel plezier werk. Waar ik vele hoogtepunten heb beleefd en nog hoop te gaan beleven. Waar we eind jaren ’80 een jeugdopleiding hebben opgezet die nog steeds staat als een huis. Elke dag kan ik genieten van de allerjongste spelers en speelsters die jaren later in de eerste elftallen schitteren, zowel bij onze club als bij andere hoofdklasse clubs. Soms zelfs dringen die spelers/speelsters door tot het Nederlands elftal! Dat vervult ons op de club met trots.

Het hockey kwam min of meer toevallig op mijn pad. Als 10-jarig meisje kwam ik via een vriendinnetje in Zwolle bij hockeyclub Tempo ’41 terecht (het huidige HC Zwolle). En misschien heb ik daar het sportvirus wel opgelopen. Want studeren in Groningen aan de oude ALO was een logische volgende stap. Over het echte Groningen gevoel gesproken… Voor de lessen van de ALO moest je kriskras op de fiets door Groningen. Van het Helperbad om te zwemmen naar Corpus den Hoorn voor een veldsport en door naar Selwerd voor basketbal of volleybal.

En na de ALO ben ik in Groningen blijven plakken, waar ik op de Winkler Prins te Veendam heb lesgegeven en actief was als hockeyspeler. Maar die tijd ligt inmiddels ver achter mij, om nu elke dag, als trainer en coach, van het echte Groningen gevoel te kunnen genieten ;-)