't Groningen Gevoel van ...

...Jeroen Hamminga

Geboren in Groningen op 22 december 1970 en ook getogen in Groningen. Zoon van Hans Hamminga en Hilda Hummel. Beide ouders komen uit Groningen. Vader Hans is reeds op vroege leeftijd overleden en mijn moeder bereikt dit jaar 28 april de leeftijd van 75 jaar. Beide ouders waren niet heel sportief, slechts hele harde werkers, maar fanatieke supporters van welke sport dan ook waren ze wel.

Ondanks dat het nieuwe jaar 2021 pas net is begonnen, dus terugkijken op een heel bijzonder en vreemd jaar doe ik niet, alles stond in het teken van Corona. Maar ondanks dat dat voel ik mij een echte Groninger!

Tegenwoordig woon ik met m’n vriendin Maartje en zoon Bas, (dochter woont bij haar moeder in Veendam) aan de rand van De Held in Stad. Als deupie ging hij voetballen bij GVAV/Rapiditas bij het van Starkenborgkanaal en basketballen bij achtereenvolgens Celeritas, onder coach Frank Ardon, BVG onder de coaches Bill Pijl en Donar onder coach René Spandauw, Toni Ostojic, Dick de Boer en Glenn Pinas. Ik zit in de financiele wereld en werk bij Eurofins Food Testing Netherlands en Belgium BV.

Op de fiets ontdekte ik Groningen en ik ontdek nog steeds. Tegenwoordig laat ik de fiets staan en wandel ik door hartje Groningen, op naar naar het centrum of net buiten de stad en hoop ik altijd iets moois, leuks of nieuws tegen te komen. Het mooie van Groningen vind ik dat je echt alles wandelend kunt doen, Groningen is compact maar je hebt er alles.

Het Groninger gevoel is bij mij de laatste 50 jaar echt wel binnen gedrongen. Zowel werk als een vakantie ben ik altijd weer blij om vroeger de 5 pijpen van de Hunzecentrale te zien, maar tegenwoordig ruik ik de stal.

Vanwege het karakter van de mensen, de rustige uitstraling en de samenhorigheid die er nog heerst. De sport heeft mij op vele plekken gebracht. Groningen behoort dan misschien niet tot de mooiste plekken van de wereld, maar ik ben er echt van gaan houden.

Het typerende aan het Groninger sportgevoel is dat we nooit tevreden zijn, we willen namelijk altijd de beste zijn en dat vind ik prachtig. Op momenten dat het kan, vind ik het ook heerlijk met een groep vrienden en of vriendin een drankje / hapje eten te doen in de binnenstad.

Een heerlijke stad. Een heerlijke provincie. Een heerlijke taal. Heerlijk om Groninger te zijn!