't Groningen Gevoel van ...

...Sjors van Kampen

Als geboren en getogen Groninger kan ik me niet voorstellen om in een andere stad te gaan wonen. Voor mij gaat er dus echt niets boven Groningen.

Ik ben opgegroeid in de wijk Vinkhuizen en woon nu al bijna 8 jaar in Hoogkerk onder de rook van de suikerfabriek. De echte Hoogkerkers zullen zeggen dat het niet bij de stad hoort maar ik vind van wel. Vanuit mijn huis is het iets meer dan 10 min naar mijn werk in de Stad. Ik werk al een tijdje bij de Groninger Archieven in de stad, en vanaf mijn werkplek kijk ik langs het KPN gebouw naar het station waar ze nu druk bezig zijn met de grote renovatie van het station.

Mijn sportcarrière speelt zich voornamelijk af in het Stadspark. Zoals veel kinderen ben ik begonnen met voetbal. Ik speelde bij V.V. de Vogels (tegenwoordig S.C. Stadspark) net als mijn broers. Technisch begaafd was ik zeker niet, maar snel wel. En als spits kwam dat goed van pas. Op een gegeven moment kwam ik via schoolgenoten in aanraking met Atletiek bij Argo ’77 in het stadspark. Vaak speelde ik in die tijd s’ochtends een voetbalwedstrijd (of een halve) en ging ik daarna door naar atletiekwedstrijden. Ook de Groningse klassiekers (4mijl en Plantsoenloop) stonden jaarlijks op het programma.

Ik bleek een aardig talent te hebben voor het hardlopen, en omdat het voetbalteam langzaam uit elkaar viel was de keuze snel gemaakt voor het hardlopen. Ik denk dat ik zo rond mijn 16e/17e ben begonnen met trainen bij de Midden Lange afstandsgroep bij Argo ’77 waar Arend Karenbeld trainer was op dat moment. Na iets meer dan een jaar ging Arend Karenbeld met pensioen en nam Eddy Kiemel het stokje van hem over.

Al snel werd de groep groter en professioneler en werd Team Heart Vital opgericht wat tegenwoordig beter bekend is als Team4mijl. Hier heb ik tijdens mijn carrière vele mooie momenten beleefd. Met als hoogte punt een bronzen medaille tijden het EK voor neosenioren in Erfurt met het 4x400m estafette team. Tevens heeft het me niet alleen medailles opgeleverd maar tijdens een trainingsstage in Portugal heb ik mijn vrouw leren kennen. Die destijds nog in Almere woonde en in Amsterdam trainde. Gelukkig heb ik haar kunnen overhalen om naar het hoge noorden te komen. En daar ben ik haar erg dankbaar voor. Want stel je voor een Groninger in de randstand, dat is toch helemaal niks.

Tegenwoordig loop ik voornamelijk nog voor mijzelf en ben ik op maandag assistent-trainer bij Team4mijl tijdens de sprint training. Mijn oudste zoon is net begonnen met trainen bij de pupillen van Groningen Atletiek. Ik hoop dat hij net als ik kan genieten van de trainingen in weer en wind in het stadspark.