't Groningen Gevoel van ...

...Jetske van Kampen

Mijn hele leven doe ik al aan atletiek maar niet in Groningen, ik ben hier voor de sport naar toe verhuisd. Ik ben geboren in Noord-Holland en hier heb ik ook tot mijn 20ste gewoond. Mijn ouders en opa en oma waren erg actief bij de plaatselijke atletiek vereniging. Mijn zussen en ik werden dus ook al van jongs af aan met mijn ouders mee gesleept naar de atletiek baan. Hier begon het plezier in het lopen. Veel wedstrijden werden er in die tijd afgewerkt en overal stond ik weer even fanatiek aan de startlijn.

Toen ik vorig jaar aan de studie biotechnologie in Leeuwarden begon, was het ook tijd voor een nieuwe periode in mijn hardloop carrière en sloot ik aan bij Team4mijl. Verhuizen van het kleine drop Wieringerwerf in Noord-Holland naar de grote stad Groningen. Voor mij een grote stap maar gelukkig was ik daar niet geheel onbekend, mijn oudere zus Floortje van Kampen verhuizende twee jaar eerder al naar Groningen om hier te studeren en te sporten. Daarin tegen werd ook tegen mij gezegd dat Groningen aanvoelt als een groot dorp, wat de angst voor verhuizen iets minder groot maakte.

Door het hardlopen heb ik al heel wat gezien van Groningen. Als je nieuw in een stad komt te wonen is het altijd lastig om nieuwe routes te vinden voor je duurlopen. Gelukkig heb ik het voordeel om dicht bij het natuur gebied De Onlanden te wonen. Een hele andere natuur dan in Noord- Holland waar ik elke duurloop weer van kan genieten. Daarnaast vind ik het heerlijk om overal dicht bij te wonen en dat alles met de fiets bereikbaar is. Maar Noord-Holland is toch een plek waar ik elk weekend zonder moeite weer naar terug keer. De grootste redenen hiervoor zijn natuurlijk mijn vriend en familie.

Om het echte Groninger gevoel te beschrijven vind ik lastig, ik woon er nog niet heel lang en mede dankzij de corona crisis ben ik grote deels bezig met mijn sport in mijn studie. Toch heb ik al vele mooie momenten mogen mee maken hier in Groningen mede dankzij Team4Mijl. Ik ben erg benieuwd wat Groningen mij in de toekomst zal brengen en kan niet wachten om het echte Groningse gevoel te ervaren. Ik ben in ieder geval niet van plan om binnenkort weer te vertrekken.