FC los zonder Arjen Robben

Foto’s: o.a. (c) Jan Kanning

FC Groningen is weer in training. Dit in voorbereiding op de Eredivisie die 12 september van start zal gaan. Het onafgeronde seizoen 2019/2020 kwam op zondag 8 maart ten einde toen de Trots van het Noorden in eigen huis met 1-0 onderuit ging tegen PSV. De wereld ziet er ruim een halfjaar later totaal anders uit. Van de elf starters zijn Mike te Wierik en Daishawn Redan vertrekken en ook Deyovaisio Zeefuik is hard op weg naar Duitsland.

Maandagmiddag 20 juli stond Wessel Dammers als opvolger van Te Wierik keurig binnen de lijnen op naast het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. Amir Absalem en Tom van de Looi zijn terug van verhuurperiodes. De grote publiekstrekker Arjen Robben ontbrak wegens enkelklachten nog op het grasveld, maar eiste op de wielerbaan wel een groot deel van de aandacht op. Hij is fitter dan hij drie weken geleden had gedacht. Er werd gehint naar een korte officieuze rentree op zaterdag 1 augustus als FC Groningen voor 4.000 fans oefent tegen Heracles Almelo. Zijn speeltijd zal richting 12 september per oefenduel zorgvuldig worden opgebouwd.

Trainer Danny Buijs hoopt ondertussen dat Azor Matusiwa blijft, dat er snel een opvolger van Zeefuik klaar staat (mogelijk in de vorm van Damil Dankerlui). En bovendien op nog twee aanvallende versterkingen in de voorhoede. Om in te spelen op transfers heeft FC Groningen nog tot uiterlijk maandag 5 oktober de tijd. Vanaf morgen gaat de transferwindow tijdelijk even vijf weken op slot. Dat heeft echter geen technische gevolgen voor de inzetbaarheid van spelers in oefenduels of tijdens het eerste speelweekeinde, dat van 12/13 september. Wie weet of het tegen die tijd gelukt is om naast Robben ook oud-Oranje-international Eljero Elia te strikken…