Cream Crackers naar Hoofdklasse?

Door Jan A. Van der Veen
Datum: 14 mei 2018
Fotoserie: Feiko van der Veen.

Vele jaren geleden liet de roemruchte tennisvereniging Cream Crackers tijdens de competitiematches in de Hoofdklasse 'gewoon' even een speelster overvliegen vanuit Engeland. Suikerooms waren destijds voorhanden. Dat wel heel apart beleid is sedert jaar en dag afgezworen. Cream zet in op regionale talenten en eigen jeugd. Op die wijze wil de grootste tennisvereniging van Noord-Nederland (1350 leden) met 15 banen op Corpus en 7 courts op Vorenkamp in de toekomst een stabiele Hoofdklasser worden.

Die toekomstdroom zou het volgend seizoen al realiteit kunnen worden want de troepen van headcoach Bart de Vries gaan fier aan de leiding in de Eerste klasse. Op Corpus ondervond ook Oldenzaal gister de sterkte van het jonge Cream Crackers. De Tukkers gingen er met 6-2 vanaf. De gebroeders Jans cs hebben nog twee uitmatches in het vooruitzicht. Daisy Apeldoorn en de studentenvereniging TAM zijn de tegenstrevers. Speelsters en spelers alsmede gretige talentjes komen graag naar Cream. Niet vanwege geldpotten doch vanwege de faciliteiten.

De Stadjers hebben vakkundige trainers als Bart de Vries. Henk Nieboer en Niels Koetje in dienst. Bovendien zijn er samenwerkingsverbanden met de gereputeerde tennisscholen van Frans Wouters en Alwin Visker. Kortom de handvatten voor succes worden door hen en de wakkere bestuurders Jopie Lindeboom (preses), Bram van der Veen (vice-voorzitter) en Ronald Haan (penningmeester) aangereikt. Het is uiteraard aan de bedieners van de rackets om het gebodene te verzilveren. Vooralsnog brengt de koppeling van kundige trainers, prima faciliteiten alsmede het karakter, de kunde, de mentaliteit en teamwork Cream prettige tijden. De titel is binnen handbereik.