Totale make-over voor Klimaatgroep°Stars in Eredivisie

Door: Bas Kammenga

Middelstum is weer vertegenwoordigd op het hoogste niveau in de tafeltenniscompetitie. Klimaatgroep Stars begint op zaterdag 19 september om 16.00 uur aan een nieuw avontuur in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Salamanders uit Wateringen. En dat doet Klimaatgroep Stars in de eigen accommodatie aan de Coendersweg, die voor een groot deel is opgeknapt. Alle thuisduels zijn dit seizoen live te volgen via internet.

Na het door de coronapandemie afgebroken competities van het afgelopen seizoen kwam er een plek vrij in de Eredivisie. Teammanager Jan Tammenga zocht contact met tafeltennisbond NTTB en kreeg als nummer 2 van het op-één-na-hoogste niveau de kans om met Klimaatgroep Stars voor de vierde keer op het hoogste niveau te gaan acteren. En dat in het jaar dat de landskampioen van 1999 het elfde lustrum viert.

Make-over
Hoewel de sportwereld maandenlang stil lag, werd er in Middelstum zeker niet stilgezeten. Met de hulp van vele trouwe vrijwilligers van de club werd het eigen clubgebouw volledig onder handen genomen. Daarmee is de club helemaal klaar voor de rentree in de Eredivisie. De thuiswedstrijden beginnen zaterdagmiddag telkens om 16.00 uur en beslaan zes duels. Naar verwachting wordt er tot circa 19.30 uur gespeeld. Na een halve competitie met vier uit- en vier thuiswedstrijden wordt de balans opgemaakt en speelt de top-4 om de titel. De nummers 5 en 6 handhaven zich rechtstreeks terwijl de nummer 7 een promotie/degradatiewedstrijd speelt tegen de nummer 2 van de Eerste Divisie. De nummers 8 en 9 degraderen naar de Eerste Divisie.

Team Klimaatgroep Stars 2020/2021
Het Eredivisieteam van Klimaatgroep Stars bestaat dit seizoen uit:
Colin Rengers
Pim van Schaik
Shuohan Men
Anthony Tran (Zweden)
Enio Mendes (Portugal)
Bastien Dupont (Frankrijk)
Jan Tammenga (teammanager)
Meer informatie op: https://www.klimaatgroepstars.nl/

Thuisduels
Zaterdag 19 september 2020, 16.00 uur: Klimaatgroep Stars vs Salamanders
Zaterdag 26 september 2020, 16.00 uur: Klimaatgroep Stars vs Tempo Team
Zaterdag 24 oktober 2020, 16.00 uur: Klimaatgroep Stars vs Combilo TOGB
Zaterdag 28 november 2020, 16.00 uur: Klimaatgroep Stars vs deBoer Taverzo

Live-stream
Bij thuiswedstrijden van Klimaatgroep Stars kunnen het komende halfjaar in de zaal helaas uitsluitend leden, pers en genodigden als toeschouwer aanwezig zijn in verband met de geldende corona-maatregelen. Dit seizoen zullen alle thuiswedstrijden – in samenwerking met MiddelstumTV – te zien zijn via een live-stream. Deze is te vinden op: https://www.twitch.tv/klimaatgroepstars


Bas Kammenga

Over Bas Kammenga

Bas Kammenga (1979). Sinds 1990 fan van FC Groningen, sinds 1997 vaste bezoeker van Donar en incidenteel te vinden als gloryhunter bij overige zaalsporten. Ook de jeugdteams van FC Groningen en Donar hebben zijn aandacht. Sinds 2020 freelance tekstschrijver in de noordelijke sportwereld.