Groningen Topsportstad!

Door: Jan A. Van der Veen

De kop is er af! Suzanne Schulting en Jutta Leerdam hebben het sportcircus in gang gezet. Schulting, ter wereld gekomen in het UMCG, heeft in Heerenveen het eerste NK Short Track Allround met groot vertoon van macht gewonnen en heerste als vanouds op het EK Short Track in Gdansk. Met liefst 4 titels keerde zij huiswaarts: 500m, 1000m, 1500m alsmede klassement Overall. Leerdam, student commerciele economie aan de Hanzehogeschool, heeft in Heerenveen het EK Sprint naar haar schaatsen gezet. Na een tegenvallende eerste dag volgde jubel.

Het absolute record van Groningen Topsportstad dateert van 2018. Destijds veroverden topsporters en aanstormende talenten maar liefst 89 titels. Allez mesdames&messieurs!


Jan A. Van der Veen

Over Jan A. Van der Veen

Jan van der Veen werkte jaren voor het Nieuwsblad van het Noorden. Daarna als freelance journalist onder meer voor het Algemeen Dagblad, De Volkskrant, KRO, RTL4, Veronica, Sport7 en SBS om zijn loopbaan vervolgens dicht bij huis af sluiten bij RTV Noord. Altijd in voor nieuwe dingen. Kritisch waar nodig, maar met name enthousiast.