Donar pakt vijfde landstitel

Door: Jan A. Van der Veen

De vijfde landstitel, een seizoen met zwarte financiele cijfers en zelfs een vette plus. De zon straalt in volle glorie bij Groningens basketbaltrots Donar. In de finaleserie waren Ross Bekkering cs duidelijk een maatje te groot voor het spartelende Zwolle. De 4-1 eindstand zegt feitelijk alles. Natuurlijk was Donar het ook aan z'n stand verplicht om kampioen te worden met het hoogste budget, vier buitenlanders (Fieler, Bubnic, Jeter, Sullivan) en drie halve buitenlanders (Bekkering, Cunningham, Dourisseau). En toch moet het nog maar even gebeuren.  

De eerste helft van het seizoen was desastreus verlopen. Tommy Mason-Griffin, Ken Brown en Gerrick Sherman bleken miskopen en moesten foetsie. Yannick Franke nam zelf de benen omdat voor hem geen toonaangevende rol was weggelegd. Drazen Bubnic en de oudgedienden Tsjoe de Paula, Sean Cunningham en Lance Jeter keerden terug in MartiniPlaza. Met name Jeter bleek het ontbrekende puzzelstukje. Als een TGV raasde Donar ineens door de basketbalarena's met tenslotte het kampioenschap tot gevolg. Hulde!


Jan A. Van der Veen

Over Jan A. Van der Veen

Jan van der Veen werkte jaren voor het Nieuwsblad van het Noorden. Daarna als freelance journalist onder meer voor het Algemeen Dagblad, De Volkskrant, KRO, RTL4, Veronica, Sport7 en SBS om zijn loopbaan vervolgens dicht bij huis af sluiten bij RTV Noord. Altijd in voor nieuwe dingen. Kritisch waar nodig, maar met name enthousiast.