De Sportwereld Rond in een 11-tal vragen: Marissa Meijer

Door: Emiel Venema

Floorball is niet bij iedereen even bekend. Toch beoefent de 21-jarige Marissa Meijer deze sport al tien jaar. De Groningse kwam er mee in aanraking op de basisschool en was meteen verkocht. Tegenwoordig speelt ze bij UFC Groningen en maakt ze deel uit van de Nederlandse selectie. Tot haar negentiende voetbalde ze ook nog bij GVAV Rapiditas, maar dat werd in combinatie met haar studie chemie en het floorballen net even wat teveel. Neemt niet weg dat, net als floorball, voetbal bij Marissa nog steeds een speciale plek heeft.

Foto's: (c) Arnold Meijer

Wat is voor jou het meest indrukwekkende moment in de Groninger sportgeschiedenis?

Ik ben nog niet zo oud dus heel veel bijzondere momenten heb ik nog niet meegemaakt. De bekerwinst van FC Groningen in 2015 was wel mooi. Volgens mij had FC Groningen tot dat moment nog nooit iets gewonnen. Ik ga ook regelmatig kijken bij Donar. Het is altijd mooi als Donar kampioen wordt.

Leukste sport om naar te kijken?

Natuurlijk floorball. Het is een leuke sport om naar te kijken. Het is een supersnel spelletje dat zo voorbij is. In Nederland komt het niet op televisie helaas. Ik bekijk het zelf via Zweedse websites waar verschillende wedstrijden worden uitgezonden. Daarnaast kijk ik vanaf dat ik klein was veel voetbal. Ajax is mijn favoriete club, maar natuurlijk ben ik ook voor FC Groningen.

Leukste sport om te doen? 

Dan noem ik weer floorball en voetbal. Ik voetbal nog steeds regelmatig met vrienden. Ik ski ook graag. Helaas kan dat door corona nu niet. Ja, ik houd van sporten. Ik heb door de jaren heen al heel veel sporten beoefend.

Favoriete sporter aller tijden?

Anna Wijk. Zij is een Zweedse floorballer. Haar naam klinkt Nederlands, maar ze is echt Zweeds. Zij is een sportidool in Zweden. En Mesut Özil. Ik houd van spelers die een mooie assist kunnen geven. Dat heb ik hem regelmatig zien doen en zo ben ik fan van hem geworden. Ja, ik geef met floorball zelf ook liever een assist, dan dat ik zelf scoor. Daar kan ik echt van genieten.

Grootste ergernis op sportgebied?

Zeuren tegen de scheidsrechter. Ik vind dat je altijd respect moet hebben voor de scheidsrechter. Daarnaast verbaas ik me er elke keer weer over hoeveel geld er omgaat in voetbalwereld. Dat vind ik niet normaal. En ik heb een hekel aan schwalbes.

Beste sportprogramma op tv?

Ik kijk veel voetbal op ESPN, voorheen FOX Sports, en Ziggo Sports. En ik bekijk de sportprogramma’s van de NOS. Een hoogtepunt zijn voor mij de Olympische Spelen. Daar kan ik de hele dagen naar kijken.

Beste sportprogramma op de radio?

Dat vind ik een lastige want ik luister niet zoveel naar de radio. Ik ken eigenlijk alleen Langs de Lijn. Daar wordt veel live-commentaar gegeven. Verder ken ik geen sportprogramma’s op de radio.

Beste sportboek?

Ook dat vind ik een lastige. Ik lees niet echt boeken, lees meer losse artikelen. Wat ik me wel herinner is dat ik ooit een boek van mijn moeder kreeg, ‘Flow,’ van Marc Lammers. Dat vond ik een heel leerzaam boek.

Beste sportcommentator?

Ik kijk veel sportwedstrijden, maar ken de commentatoren eigenlijk niet van naam. Ik herken de stemmen wel, maar kan er geen naam bij noemen. Hoe dat gaat bij floorball? Dat commentaar is vaak in het Zweeds en soms in het Engels. Zo heeft elke club zijn eigen commentator.

Wat is dé sportlocatie van de stad?

Dat is voor mij MartiniPlaza. Vanaf dat ik klein was, kom ik al bij Donar. Daar heb ik goede herinneringen aan. Sporthal Lewenborg is ook een locatie waar ik goede herinneringen aan heb. Daar speel ik zelf met UFC Groningen. En Stadion Euroborg is een mooie plek.

Met wie zou je een Groninger koek van Stadsbakker Meijer willen eten?

Ik kan natuurlijk Anna Rijk zeggen. Maar ik heb haar al een keer ontmoet. Dat was in de zomer van 2018. Ik was met mijn ouders op vakantie in Zweden en deed toen mee aan een floorballkamp dat werd georganiseerd door Rijk. Ik was eigenlijk te oud, maar mocht toch meedoen. Zij gaf training en ik heb haar in die week regelmatig gesproken over floorball. Met Mesut Özil zou ik nog wel een Groninger koek willen eten. Dan wil ik graag meer te weten komen over voetbal en hoe hij is gekomen waar hij nu is.


Emiel Venema

Over Emiel Venema

Hij is een druk baasje. Emiel Venema is geboren&getogen in Stad. Is audio&videospecialist. Heeft een bijzondere band met KidsUnited. Levert met regelmaat ook bijdragen aan Sport in Stad.