De sportwereld rond in een 11-tal vragen: Marion Arends

Marion Arends was fanatiek bezig met volleybal. Probleempjes met enkelbanden en dergelijke dwongen haar om afscheid te nemen van haar zo geliefde sport. Tegenwoordig is Marion hardfietser en hardloper. Als het werk het toelaat zit ze tweemaal per week op de racefiets voor tochten over 100 tot 150 kilometer. En tweemaal per week is Marion al rennend te bewonderen in het Stadspark. Mooie auto's is ze ook helemaal wild van. Haar Alfa Romea cabrio heeft ze onlangs verkocht. Nu rijdt ze in een kleine KIA Picanto van de zaak. Marion runt met Louise van der Veen de praktijk LM advocaten. De hoofdvestiging is in Assen, het bijkantoor staat in Groningen. Marion is zeer fanatiek volger van Donar en iets mindere mate van FC Groningen.

Wat is voor jou het indrukwekkendste moment in de Groninger sportgeschiedenis?Het bereiken van de bekerfinale door FC Groningen. Ik heb de wedstrijd vanaf de bank gezien met m'n laptop op schoot om tussendoor een beetje te werken. Vrouwen kunnen namelijk twee dingen tegelijk doen. Nee, ik sprong niet van de bank bij die doelpunten. Dat zou niet zo fijn geweest zijn voor m'n laptop. Ik vind het toppie voor de jongens, maar vooral fantastisch voor Erwin van de Looi, een zeer sympathieke vent.

Leukste sport om naar te kijken?
Met afstand basketbal. Spanning, beleving, muziek, enthousiasme, teamspirit, emoties, je zit er bovenop. Het is heerlijk om in MartiniPlaza te zijn.

Leukste sport om te doen?
Hardfietsen. Heerlijk je hoofd leegmaken, goed voor de conditie, het gevoel van vrijheid, kilometers maken, kortom geweldig. Ik train bijna altijd alleen. Door m'n werk is het te lastig om afspraken te maken.

Favoriete sporter aller tijden?
Mark Tuitert. Eindelijk behaalde hij op de Olympische Spelen zijn al lang verwachte gouden plak op het koningsnummer, de 1500 meter. Mark is een geweldige doorzetter, want hij had al jaren de schaatsmijl niet gewonnen. Het was een fantastische race met ook nog eens een baanrecord. En daarna die ontlading bij Mark en coach Jac Orie, die zelfs zijn brilletje kwijtraakte. Pure sport zoals sport eigenlijk moet zijn.

Grootste ergernis op sportgebied?
Als scheidsrechters het spelbeeld gaan bepalen. Ik ben onlangs met de Business Club Donar in Madrid geweest bij een voetbalwedstrijd van Real Madrid en een basketbalwedstrijd van Real Madrid. De scheidsrechters lieten gewoon langer doorspelen waardoor er veel mooiere spelsituaties tot stand kwamen.

Beste sportboek?
Mont Ventoux van Bert Wagendorp. Zijn boek heeft me dermate gemotiveerd dat ik die reuzeberg op ga fietsen. Dat gaat gebeuren deze zomer. Ik ben nu 39. Voor m'n veertigste wil ik het klusje geklaard hebben.

Teamsport of individuele sport?
Teamsport vind ik leuker om naar te kijken. Volleybal, basketbal, voetbal. Het is heel mooi om een groepsproces te bekijken. Hoe een team een eenheid kan worden of juist niet. Bijzonder interessant allemaal. Om zelf te doen kies ik voor individuele sport.

Beste sportprestatie ooit door een Groninger geleverd?
Zwemster Ranomi Kronowidjojo uit Sauwerd. Zij heeft wel heel veel voor elkaar gekregen. Olympische titels, wereldtitels en Europese titels. Ranomi levert een meerjarenprestatie en is gewoon een constante factor.

Beste sportcommentator?
Dan kies voor een duo. Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra, die het wielrennen op de NOS doen. Zij zijn goed bezig. Wat de radio betreft kies ik voor Jack van Gelder. Als je in de auto zit krijg je op de weg levensgevaarlijke toestanden. Hij is enthousiaster dan enthousiast, een prettig gestoorde man.

Wat is de sportlocatie van de Stad?
Natuurlijk MartiniPlaza. Ik ben Donar fan in hart en nieren en we zijn als bedrijf ook lid van de Business Club. Ik zie alle thuiswedstrijden en af en toe ga ik ook naar uitwedstrijden. Euroborg staat bij mij op nummer twee. Het afgelopen half jaar ben ik er veel geweest. Ik had een seizoenkaart via een kennis, die in Africa was. Nu kom ik er incidenteel als de tijd en het werk het toelaten.

Met wie zou je wel eens een Groninger koek van Knol als ontbijtje willen eten?
Ik zou het liefst met Ron Jans en Erwin van de Looi aan tafel willen zitten. Ik zou van hen graag willen weten hoe FC Groningen was en is. Ben ook heel benieuwd hoe ze de bekerfinale precies inschatten en ik zou graag willen weten hoe het gesprek tussen beide trainers verloopt.