De sportwereld rond in een 11-tal vragen: Arnold Meijer

Door: Jan A. Van der Veen

Hij is geboren in de Kleine Molenstraat, opgegroeid in Paddepoel en woont sedert jaar en dag met partner Marja Stoffers en kids Marisse (17) en Julian (20) in Lewenborg. Arnold Meijer is van 02-07-1965. Hij is banket- en broodbakker sinds 1983 van professie en leeft zich met z'n camera uit bij matches van Donar en Lycurgus. Arnold is zelfs huisfotograaf van de basketbaltrots en maakt met regelmaat ook plaatjes voor Sport in Stad. Hij basketbalt bij Celeritas/Donar. Vrouwlief doet het eveneens met de basketbal. De kids hebben een andere richting gekozen. Marisse speelt Floorball bij UFC Groningen en draagt met regelmaat het shirt van Oranje. Ook voetbalt zij bij GVAV/Rapiditas. Julian doet ook aan Floorball en is een van de hartstochtelijke trommelaars van Donar.              

Wat is voor jou het indrukwekkendste moment uit de Groninger sportgeschiedenis?
Dat zijn twee kampioenschappen van Donar, in 1982 onder leiding van Maarten van Gent en in een later stadium onder supervisie van Ton Boot. Ik zie Rogier Jansen nog de beslissende driepunter uit bij Den Bosch maken in de kampioensmatch onder Boot. Machtig mooi. Boot was wel een heel aparte man. In die jaren was er nog geen online verkoop van tickets. De fans stonden in lange rijen achter dranghekken bij MartiniPlaza.        

Leukste sport om naar te kijken?
Met afstand basketbal. Het is een heerlijk spectaculaire sport. Er is altijd was te beleven. En de hele entourage rondom de wedstrijden is top.

Leukste sport om te doen?
Basketbal natuurlijk. Dat heb ik van jongsafaan gedaan en doe ik nog steeds. Ik speel nu in een recreantenteam bij Celeritas/Donar. Ik train drie keer in de veertien dagen. Af en toe speel ik op zondag ook een balletje met supporters van Donar in het Werkman College. Een keer per jaar hebben we in Nijmegen ook een toernooi met fans van andere basketbalclubs.           

Favoriete sporter aller tijden?
Sven Kramer. Het is geweldig dat hij al heel veel jaren absoluut de beste is. Sven is een super topsporter. Alleen de tien kilometer duurt me veel te lang. Er zit bijna nooit veel spanning in. Die moet dus maar vervangen worden door een drie kilometer.           

Grootste ergernis op sportgebied?
Het constant gemekker bij voetbal tegen scheidsrechters. Het gebeurt vooral bij mannen. Vrouwen hebben blijkbaar meer verstand. Het is opmerkelijk dat de meeste scheidsrechters er zo rustig onder blijven.               

Beste sportprogramma op televisie?
Studio Sport met name de uitzendingen van de Olympische Spelen. Prachtige beelden en uitstekend commentaar bij schaatsen, snowboarden, atletiek, basketbal en skien. Niets dan lof.               

Beste sportprogramma op de radio?
Ik luister heel weinig naar de radio. Alleen als Donar uit speelt en Radio Noord soms verslag doet met Karel Jan Buurke en Hein Gerd Triemstra of Glenn Pinas. Zij brengen het goed over.              

Beste sportboek?
Met afstand het kampioensboek van Donar 2017 geschreven door verschillende schrijvers. Het is een echt collectors item.             

Teamsport of individuele sport?
Teamsport. Lekker met z'n allen bezig zijn en ergens naar toe werken. Ik ben met een team ook meer gemotiveerd. Ik heb ook een tijdje aan fitness gedaan solo of met een collega. Dat vond ik niet zo geweldig.        

Wat is de sportlocatie van de stad?
MartiniPlaza is een echte Topsportlocatie. Er is alleen een probleempje. Af en toe is Plaza niet beschikbaar wegens andere activiteiten. Het mooist zou een permanente Topsportlocatie zijn voor allerlei sporten. Of dat financieel haalbaar is weet ik natuurlijk niet.          

Met wie zou je wel eens een Groninger koek van Stadsbakker Meijer willen eten als ontbijtje?
Graag met Sean Cunningham en Rienk Mast. Van Sean zou ik graag willen weten hoe het leven eigenlijk is als topsporter. En met Rienk zou ik graag van gedachten willen wisselen hoe het is om rookie bij Donar te zijn en te spelen in het Nederlands jeugdteam.‚Äč


Jan A. Van der Veen

Over Jan A. Van der Veen

Jan van der Veen werkte jaren voor het Nieuwsblad van het Noorden. Daarna als freelance journalist onder meer voor het Algemeen Dagblad, De Volkskrant, KRO, RTL4, Veronica, Sport7 en SBS om zijn loopbaan vervolgens dicht bij huis af sluiten bij RTV Noord. Altijd in voor nieuwe dingen. Kritisch waar nodig, maar met name enthousiast.