Talenten Donar op weg naar titel

Door: Jan A. Van der Veen
Datum: 8 april 2019
Beeld: (c) Arnold Meijer

Vanaf de tribune in het WAS zagen Erik Braal en Grant Sitton dat het tenslotte okay was. En vanachter de jurytafel op de vloer constateerde de jarige puntenteller Martin de Vries ook dat het uiteindelijk pico bello was. De talenten van Donar u21 hadden namelijk een machtsgreep van Amsterdam op de toppositie in de Dutch Talent League weten te voorkomen. De strijders van de coaches Pete Miller, Michel Houttuin en Stijn Lechner triomfeerden ten aanschouwe van 200 enthousiastelingen met 87-80. Door die uitslag zal Donar als eerste finishen in de reguliere competitie voor Amsterdam.

Slechts twee van de totop heden gespeelde 25 matches gingen verloren: Weert uit en Den Helder thuis. Toevallig speelt Donar aanstaande vrijdag de slotmatch regulier uit versus Den Helder. Voor de toppositie is het resultaat niet meer van belang. Mocht Amsterdam namelijk in punten gelijk komen dan is Donar toch de numero uno omdat het de twee onderlinge matches heeft gewonnen. Tussen 3 en 5 mei staat voor Donar de eerste match uit in de halve finales van de Golden Four op de rol. Sparring partner wordt Zwolle of Weert. Een weekje later is het WAS plaats van handeling voor het ticket finale play offs om de landstitel. Vrijwel zeker krijgt Donar dan weer te maken met Amsterdam.

Terug naar de match van gistermiddag. Voor drie van de personages van Donar was een gewichtige rol weggelegd. Supertalent Rienk Mast was goed voor 18 punten en maar liefst 17 rebounds. En Tim Hoeve, evenals Mast ook actief in het eerste team, kon zich laten kronen tot topschutter met 20 punten waaronder 5 driepunters in de eerste helft. Ex-BVG'er Youri Hoexum mocht van de bank af komen en produceerde voornamelijk in de tweede helft 17 punten. Het moge duidelijk zijn. Met enkele bovenmodalen en een super teamspirit is Donar uitgesproken favoriet voor de titel!