Het gaat weer kriebelen...

FC Groningen gaat komend weekend van start in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Afgelopen zaterdag eindigde de laatste oefenwedstrijd van het seizoen in een 4-2 nederlaag bij Sparta Rotterdam op Het Kasteel. Zondagmiddag 28 juli was het Hitachi Capital Mobility Stadion het decor van de traditionele Open Dag.

Dit jaar waren liefst 10.000 veelal jeugdige FC-liefhebbers afgekomen op de Open Dag. Bij de spelerspresentatie bleek Azor Matusiwa van de nieuwelingen op de meeste bijval te mogen rekenen. Kaj Sierhuis had zich in zijn afgelopen halfjaar al een volwaardig FC'er getoond en kreeg ook een open doekje van jong en oud.

Verder was er de presentatie van de nieuwe shirt voor het seizoen 2019/2020, die uiteraard als warme broodjes over de toonbank gingen. De Supportersvereniging FC Groningen en de Junior Club mochten tientallen nieuwe leden bijschrijven, de seizoenkaarten werden bij bosjes geboekt voor het nieuwe jaar en daarnaast was er vier uur lang heel veel vermaak en vertier voor jong en oud.

Aan het einde van de middag bleek de tijd dan toch weer te kort te zijn geweest om alle handtekeningen van de eerste selectie te verzamelen en het gehele stadion rond te lopen. De hoge temperaturen en ijsjesverkoop gingen goed samen en ook hoofdsponsor Office Centre kon zijn beste beentje voor zetten. Komende zaterdag, 3 augustus, om 18.30 uur is Groningen te gast bij FC Emmen. Exact een week later is promovendus FC Twente te gast in Groningen.