Geslaagde open dag Donar

In MartiniPlaza was woensdagmiddag 4 september de jaarlijkse Open Dag van Donar. De gelegenheid om de spelers van Donar voor het eerst in actie te zien en voor de jeugd om dichtbij hun helden te komen. Het middagprogramma stond vooral in het teken van kennismaking van de jeugd met de selectie en coaches van Donar door middel van clinics en diverse standjes in de zaal.

Vlak na zes uur werden de helden voor het eerst gepresenteerd in de eigen thuishal en vervolgens werd een oefenwedstrijd afgewerkt tegen het nog incomplete Z&Z Feyenoord dat met zeven spelers was afgereisd vanuit Rotterdam. Tegen de twaalf spelers van Donar konden ze geen vuist maken. Uiteindelijk stond na viermaal tien minuten een 89-42 eindstand op de borden en werd Matt Williams jr. topscorer met 18 punten. Zo’n 1.200 fans waren er getuige van.

Tot besluit van de avond namen voorzitter Jannes Stokroos, coach Erik Braal, speler Thomas Koenis en supportersvoorzitter Bas Kammenga deel aan een forum, waar werd vooruitgeblikt richting het seizoen 2019-2020. De ambitie om deel te nemen aan de Basketball Champions League, de rol van de fans in het thuisvoordeel van Donar en de wens om een permanente trainingshal te krijgen, die mede de accommodatiedruk van de breedtesport zou kunnen verlagen, kwamen aan de orde. Volgende afspraak: vrijdag 20 september om 20.00 uur tegen het Portugese Benfica. Dan staat een ticket voor de play-offs in de voorronde van de Basketball Champions League op het spel.