Donar bijt spits af in Uithuizen

Foto's: (c) Arnold Meijer

De traditionele eerste openbare training werd dit seizoen vervangen door een eerste openbare wedstrijd, waarin alle nieuwe Amerikanen met hun werkvergunningen op zak allemaal in alle openheid op de planken mochten verschijnen. Zaterdagavond was stadgenoot Groene Uilen kanonnenvoer voor de mannen van coach Erik Braal.

In Sporthal De Mencke in Uithuizen werd het uiteindelijk 118-50. Nieuwelingen Jobi Wall, Jordan Callahan en Shane Hammink stonden in de basis. Grant Sitton kwam vanaf de bank, maar uiteindelijk maakten alle tien fitte spelers rond de twintig speelminuten. Jason Dourisseau (enkel) en Thomas Koenis (ziek) kwamen nog niet in actie.

Na afloop van de wedstrijd was er tijd voor een kennismaking met de nieuwelingen, maar ook het teruggekeerde achttal Donar-spelers en de coaches. Op vrijdagavond 14 september is de volgende oefenwedstrijd in de regio, in Veendam, tegen Okapi Aalstar. Dan zijn internationals Shane Hammink en Arvin Slagter er even niet bij, door interlandverplichtingen. Zondagmiddag 16 september is Basic Fit Brussels te gast op de Open Dag in MartiniPlaza. Vier dagen later begint het echte werk, met een uitwedstrijd tegen Sigal Prishtina.