Donar voorkomt uitglijder in Plaza

Foto’s: (c) Arnold Meijer
Datum: zondag 28 februari 2021

Donar heeft zaterdagavond 27 februari een flinke inhaalrace nodig gehad om Den Helder Suns te verslaan. De uitploeg van coach Peter van Noord nam in de eerste tien minuten heel brutaal een maximale voorsprong van 22 punten, resulterend in een 7-29 tussenstand na één kwart. De thuisclub bleek echter niet onder de indruk van de grote achterstand en het was de jeugdige gastclub die in het tweede kwart het spoor bijster raakte.

Een 36-39 tussenstand na 20 minuten werd omgebogen naar een 63-54 tussenstand halverwege de tweede helft. In de laatste van de veertig minuten speeltijd werd het nog even spannend bij 81-78, maar vervolgens gooide Damjan Rudez in de slotseconde van de ‘shotclock’ in Donars laatste aanval de beslissende 84-78 binnen. Het betekende de zevende overwinning in acht wedstrijd voor Donar.

De personele bezetting was nog niet optimaal. Zo kregen Leon Williams en Justin Watts rust en is Thomas Koenis met een enkelblessure pas op zijn vroegst in de Elite A weer inzetbaar. De drie resterende potjes in de opwarmronde tegen Den Haag (uit), Rotterdam (thuis) en Almere (uit) gebruikt de Groningse coach Rudez om spelers ritme te laten opdoen. In de daarop volgende tien duels staan vooral het thuisvoordeel in de halve finale en finale van de play-offs op het spel. Eind april is er als tussendoortje nog een verkorte versie van het bekertoernooi gepland. Uiterlijk op zondag 30 mei is de landskampioen van 2021 bekend.