Donar dendert door; opnieuw tegen Cluj

Foto’s zijn van Donars huisfotograaf Arnold Meijer

Het was voor de derde keer in de historie volledig uitverkocht in MartiniPlaza. En vast niet voor het laatst dit seizoen. Woensdagavond werden de Belgen van Mons vakkundig naar huis gestuurd. Na een ‘close’ ruststand van 47-42 denderde Donar aan de handen van Brandyn Curry en Arvin Slagter naar de knock-outfase van de FIBA Europe Cup. Met een 96-72 score ging Mons knock-out.

Terwijl de ‘laatste ronde’ gaande was in de nabeschouwing na afloop in MartiniPlaza, voorspelden de fans al dat het voor Donar nog niet de laatste ronde zou zijn, maar het avontuur mogelijk nog wel twee, drie of vier ronden zou kunnen duren. Records werden er gebroken. Nooit eerder speelde een Nederlands team meer dan achttien duels in één Europese campagne. De tiende zege betekende een evenaring van het Nederlandse clubrecord in Europees verband.

Groepsgenoten Keravnos van Cyprus en Cluj uit Roemenië gingen samen met Donar naar de volgende ronde. Juist die laatstgenoemde ploeg uit Roemenië, die al tweemaal werd verslagen, treft Donar in de eerste helft van maart thuis en uit in de achtste finales. Bij winst ligt er een zeer fraaie ontmoeting met het Belgische Oostende in het verschiet. De nieuwe ploeg van Chase Fieler is in de eigen competitie na zeventien duels nog ongeslagen en heeft in de Basketball Champions League een record van zes zeges en acht nederlagen opgebouwd.

Voor Donar lijkt een luxeprobleem zich aan te dienen. Indien de ploeg werkelijk tot in de Europese halve finales komt en ook nog eens de bekerfinale bereikt, dienen er mogelijk maximaal acht wedstrijden verplaatst te worden terwijl de competitieplanner van de DBL slechts vier reguliere inhaaldata tot zijn beschikking heeft. Zover is het echter nog niet. Donar wil graag stap voor stap hogerop en de eerste stap dient in Roemenië te worden gezet.